Jacob Oostenrijk

Mannelijk 1739 -

• Naam Jacob Oostenrijk
    Gedoopt 14 jun 1739  Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    • Getuigen: Trijntje Daniels Fijn en Mattheus van der Heijden
    Geslacht Mannelijk
    Laatst gewijzigd op 9 dec 2012

Vader Arien / Adriaan / Arie Oostenrijk, [Willemse],   ged. 20 feb 1704, Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 27 dec 1764, Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 60 jaar)
    Moeder Adriana / Ariaantje van Ruijten, [Jacobse],   ged. 23 aug 1705, Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 31 jan 1765, Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 59 jaar)
    Getrouwd 13 aug 1730  Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    • protocollen Nieuwveen 1721-1729.
      15-11-1725:
      Henrik en Mattheus Willemse Oostenrijk, meerderjarigen, Thijman Lambertse Stelling, getrouwd met Hase Willemsdr Oostenrijk, mede Adriaan Henrikse Oostenrijk en voornoemde Mattheus Willemse Oostenrijk als voogden over Claas Willemse Oostenrijk, meerderjarige doch verblijvend in Oost-Indië, als ook over Adriaan, Cornelis en Jacob Willemse Oostenrijk, minderjarigen, allen als kinderen van de overleden Willem Henrikse Oostenrijk en de kleinkinderen en mede-erfgenamen van de overleden Hase Matheus van Heijningen, in leven weduwe van Henrik Willemse Oostenrijk, volgens testament d.d. 14-06-1719, gepasseerd voor notaris Sijmon van Douderen te Leiden. Henrik Willemsz en de drie minderjarigen wonend te Alphen, Mattheus Willemsz te Nieuwveen en Hase Willemsdr te Leimuiden. Zij verkopen aan Jan Aartse van den Berg een huis en erf in de Muggeschans in de Achterdijkse polder, verongeld voor 200 roeden, strekkend van de Hereweg tot de landscheiding, belend ten oosten Mattheus Maartense van de Geer en ten westen Jacob Gerritse Swart, opgedragen aan Hase Mattheusdr van Heijningen d.d. 13-06-1692, aan haar kinderen toebedeeld bij testament d.d. 26-10-1721 voor Adriaan Rosenboom, notaris te Alphen. Koopsom 150 gulden.