Stijntje Vermeij

Vrouwelijk 1825 - 1855  (29 jaar)

• Naam Stijntje Vermeij
    Geboren 30 mei 1825  Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
    Overleden 10 mei 1855  Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
    • Getuigen: Arie de Rooij, 43 jaar, smid, Nieuwveen, echtgenoot,Gerrit van der Breggen, 55 jaar, zonder beroep, Nieuwveen
    Laatst gewijzigd op 4 jan 2012

Vader Pieter Vermeij,   ged. 18 dec 1796, Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 5 jan 1868, Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd ~ 71 jaar)
    Moeder Nieske / Niesje van Tuil,   ged. 5 mrt 1795, Ijzendoorn,GE,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 10 nov 1849, Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd ~ 54 jaar)
    Getrouwd 6 mrt 1823  Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie

Gezin 1 Hendrik Splinter,   geb. 17 dec 1802, Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 16 jul 1849, Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 46 jaar)
    Getrouwd 11 jun 1841  Abcoude-Proosdij,UT,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
    • Getuigen: Gerret Haring, 53 jaar, veldwachter, Nieuwkoop,Tijmen van der Vlist, 45 jaar, dienaar der justitie, Nieuwkoop,Cornelis van Leeuwen, 43 jaar, postbode, Nieuwkoop,Hendrik Groenendijk, 35 jaar, kleermaker, Nieuwkoop
     1. Pieter Splinter,   geb. 21 mrt 1843, Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 30 mrt 1843, Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 0 jaar)
     2. Trijntje Splinter,   geb. 28 mrt 1844, Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 8 mrt 1876, Amsterdam,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 31 jaar)
     3. Niesje Splinter,   geb. 10 jul 1845, Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 20 okt 1895, Amsterdam,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 50 jaar)
    Laatst gewijzigd op 3 dec 2022

Gezin 2 Arie de Rooij,   geb. 25 nov 1811, Zuid-Waddinxveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 21 mrt 1887, Naarden,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 75 jaar)
    Getrouwd 25 dec 1851  Nieuwkoop,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
    • Getuigen: Cornelis van Leeuwen, 53 jaar, brievengaarder, Nieuwkoop,Leendert Bouwman, 38 jaar, veldwachter, Nieuwkoop,Jan van der Wal, 44 jaar, schoenmaker, Nieuwkoop,Cornelis van Leeuwen, 25 jaar, schoenmaker, Nieuwkoop
     1. Marinus Apolonus de Rooij,   geb. 25 sep 1852, Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 24 dec 1852, Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 0 jaar)
     2. Marrigje de Rooij,   geb. 21 dec 1853, Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 14 dec 1854, Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 0 jaar)
    Laatst gewijzigd op 3 dec 2022

• repertorium Nieuwkoop en Noorden 1839-1854: 20-03-1850 "Memorie van lasten en proces-verbaal van veiling van drie percelen, zowel huizen als landerijen, staande en gelegen onder Nieuwkoop. Verkopers zijn Stijntje Vermeij, weduwe van Hendrik Splinter, zonder beroep, wonende te Nieuwkoop, zowel voor haarzelf als in betrekking van moeder en voogdes over de drie minderjarige kinderen met gezegde haar echtgenoot in huwelijk verwekt met namen Trijntje, Niesje en de later overleden Hendrika Splinter; Gerrit van der Breggen, winkelier, te Nieuwveen, in betrekking als toeziende voogd over deze onmondige kinderen; Willem Splinter, broodbakker, te Nieuwkoop, als voogd over Cornelis Splinter, Johanna Splinter en Wilhelmina Splinter, minderjarige kinderen van de overleden Hendrik Splinter en Johanna Catharina Vollebregt; en Lambertus Stemer Vollebregt, winkelier te Zevenhoven, in betrekking als toeziend voogd over deze onmondigen. Kopers zijn geworden: van het eerste perceel Nicolaas Herrewijn, wagenmaker, te Bleiswijk; van het tweede perceel de minderjarige Adrianus Jan Hendrik Verhage, oud acht jaren; en het derde perceel Jan Zuijdervaart, timmerman te Nieuwkoop. Koopsom 1.814 gulden."