Grietje Corsen

1. Trijntje / Catarina de Fijn, [Daniels]
     2. Meijndert de Fijne, [Daniels]
    Laatst gewijzigd op 3 nov 2020

• Protocollen van opdrachten, kustingbrieven, enz., verleden voor schout en schepenen van Nieuwveen, 1670 - 1705
      05-05-1678 :
      Grietje Corsen, weduwe van Daniel Meijndertsz de Fijne, met als voogd Gerrit Jacobsz van Ruijten, is schuldig aan de overleden Jacob Jacobsz van Ruijten wegens het timmeren aan haar huis en de korenmolen, per rest een bedrag van 200 gulden, die van Ruijten heeft gelegateerd aan de grote huisarmen van Nieuwveen. De huisarmen zijn echter zelf de 200 gulden schuldig aan Jan Ghijsbertsz van Santen wegens kostgeld. Nu gaat de gelegateerde som over op van Santen. Grietje Corsen stelt als garantie de korenmolen bij de Schootdijk, belend ten oosten de Schootdijk, ten westen en zuiden de Bruggevaart en ten noorden Gerrit Jacobsz van Ruijten; nog twee huizen en erven met schuur, belend ten oosten en noorden Jan Dircksz van Ruijten, ten westen de Bruggevaart en ten zuiden de Schootdijk.