Marritge / Marijtje/van der Neut [Arisdr, Aerts]

Achtervoegsel Aerts]
    Laatst gewijzigd op 20 jul 2016

Vader Aart van der Neut, [Cornelisse]

Gezin 1 Jan de Vogel, [Janse],   geb. Leiden,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
    • protocollen Nieuwveen 1721-1729
      19-05-1730:
      "Jan Janse de Vogel, getrouwd met Maria Aartsdr van der Neut, eerder weduwe van Dirk Gijsbertsz van der Maan, verkoopt aan Abraham Janse Peron en Willem Adriaanse van Ruijten, als voogden over Jonge Maria Dirkse van der Maan, oud 22 jaar, dochter van de overleden Dirk Gijsbertse van der Maan en Maria Aartse van der Neut, een tuin en schuur in de Achterdijkse polder, belend ten oosten de weduwe en erfgenamen van Willem Pietersz van de Geer, ten zuiden de weduwe en erfgenamen van Gijsbert de Graaf, ten westen dominee Joannes de La Moraisteur en ten noorden de Nieuwveense dijk, aan Maria Aartsdr van der Neut opgedragen op 14-05-1724 met het nieuwe huis door haar daar opgebouwd. Betaald met 80 gulden en een obligatie van 300 gulden. Koopsom 380 gulden."
    Laatst gewijzigd op 3 dec 2022

Gezin 2 Dirk/van der Maan [Gijsen, Gijsbertse],   ged. 14 sep 1659, Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
    Getrouwd ca. 29 aug 1703  Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
    • protocollen Nieuwveen 1721-1729
      29-08-1703:
      "Voor Willem van Heijningen, notaris te Rijnsaterwoude, compareerde Dirk Gijsbertsz van der Maan, weduwnaar van Ida Tomasse Reijneveld, als bruidegom ter ene en Marritge Arisdr van der Neut als bruid met haar vader Aart Cornelisse van der Neut, ter ander zijde. Zij stellen als huwelijksevoorwaarden dat ze elk in eigendom houden hun zelf ingebrachte goederen en de helft van de, staande huwelijk, gemaakte winst of geleden verlies. Bij vooroverlijden van de bruidegom krijgt de bruid een kindsdeel van zijn goederen, sterft hij zonder kinderen na te laten dan erft zij de helft van zijn nalatenschap. Als de bruid als eerste overlijdt, ontvangt de bruidegom haar nalatenschap. Laat zij kinderen na dan ontvangen ze hun legitieme deel of in plaats daarvan zal hij ze moeten onderhouden en opvoeden."
     1. Arien van der Maan,   ged. 1 mei 1718, Nieuwveen,ZH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie
    Laatst gewijzigd op 3 dec 2022