Gezin: Theodorus / Dirk Bader / Johanna Catharina/Soesman Susmans (F279)

getr. 22 mei 1797

Gezinsinformatie    |    Aantekeningen    |    Alles    |    PDF

• Echtgenoot | Mannelijk
    Theodorus / Dirk Bader

Geboren
    Gedoopt  24 nov 1742  Zevenhoven,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    Overleden  25 jan 1816  Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    Begraven
    Getrouwd  22 mei 1797  Zevenhoven,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    Andere partner  Agatha Wijkbrug | F278
    Getrouwd  23 jan 1770  Zevenhoven,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    Vader  Joannes / Jan Bader | F2966 Gezinsblad
    Moeder  Dorothea Abenes, [Maartens] | F2966 Gezinsblad

Echtgenote | Vrouwelijk
    Johanna Catharina/Soesman Susmans

Geboren
    Gedoopt  6 feb 1747  Rheinberg,RP,DEU Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    Overleden  5 dec 1807  Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    Begraven  10 dec 1807  Nieuwveen,ZH,NLD Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
    Andere partner  Frans Enneker, [Willem] | F5493
    Getrouwd
    Vader
    Moeder

• protocollen Nieuwveen 1748-1809 13-04-1802: "Dirk Bader en Johanna Catharina Susmans, echtelieden te Nieuwveen, zijn schuldig aan Abraham du Mont te Amsterdam een bedrag van 3000 gulden. Gesteld onderpand: een huis, erf, pakhuis, schuren, zijnde een koekbakkerij met al het gereedschap in Nieuwveen in de Achterdijkse polder belend ten oosten Anthonij van Straaten, ten westen Franciscus Xaverius van den IJver, ten zuiden de ringsloot van de Nieuwkoopse droogmakerij en ten noorden de Nieuwveense dijk; nog een werfstuk in de Oosterpolder, belend ten oosten F.X. van den IJver, ten westen en noorden C. Schermer en ten zuiden de Vaarwetering" protocollen Nieuwveen 1802-1809 20-05-1807: "Voor de schepenen van Nieuwveen compareren de echtelieden Dirk Bader en Johanna Catharina Susmans te Nieuwveen en machtigen notaris Cornelis Clant junior om al hun goederen ten behoeve van hun crediteuren bij veiling te verkopen. vervolg a folio 195v. 19-08-1807. Cornelis Clant junior, schout van Nieuwveen, gemachtigd door Dirk Bader en Johanna Catharina Susmans, verkocht bij veiling op 22-05-1807 aan Abraham du Mont te Amsterdam een huis en erf, gebruikt als koekbakkerij, met schuren, in de Achterdijkse polder, verongeld het huis nr. 93 met 2 gulden 7 stuivers, het erf met 300 roeden, belend ten oosten Anthonie van Straten, ten zuiden de ringsloot van de Nieuwkoopse Droogmakerij, ten westen Cornelis Clant junior en ten noorden de Hereweg; nog een houtbos in de Oosterpolder, belend ten oosten Anthonie Schroder, ten zuiden de Wetering en ten westen en noorden Cornelis Schermer. Laatste opdrachtbrieven van 15-04-1788 en 08-12-1791. Koopsom 2350 gulden"